Domenetyveri

Domenetyver forsøker stadig nye måter for å tilrane seg tilgang til registrering av domener og derved kontroll over domenene. I det siste har vi registrert flere tilfeller av phishing-forsøk også på domenenavn.

"Phishing" er en metode for å avlure folk for informasjon. Metoden består ganske enkelt i at man sender brukere e-post som kan se tilforlatelige ut. Disse e-postene har et utseende og en forfalsket avsender som skal lure deg til å tro at avsenderen er noen du som bruker har tillit til, f.eks. banken din. I e-posten ber de deg så klikke en lenke (eller gå til en web-adresse) for å bekrefte opplysningene om deg.

Hittil har phishing vært mest vanlig i forsøk på å skaffe seg bank- og kredittkortdata. Nå benyttes det til stadig flere svindelforsøk. Dette er det seneste vi har registrert i våre filtre:

Svindlere har satt igang en kampanje der de hevder de er firmaet ICANNResolve, og at dette er en virksomhet underlagt ICANN.org Resolutions Department. Det er ikke riktig og dere bes se helt bort fra dette.

Svindelen retter seg inn mot internasjonale toppdomener, eks. .com-domener. Svindlerne ber dere legge igjen domenenavn og innloggingsinformasjon til registrar. For alle internasjonale domener der vi administrerer dette så er ikke innloggingsinformasjon tilgjengelig for våre brukere. Dere er altså trygge. Men for de av våre brukere der dere selv administrerer registrering av domenet så kan ikke vi beskytte dere (se kommentar nedenfor). Hvis dere mot formodning har gått inn på nettstedet til svindlerne og lagt igjen innloggingsinfo. til registrar sammen med domenenavn hos disse svindlerne bes dere kontakte oss snarest.

Et skjermklipp fra svindelnettstedet finner dere her.

Hvordan vi beskytter dere mot phishing
Vi kjører utsiling av all ondsinnet spam, virus og phishing på alle våre servere. Det meste av disse angrepene identifiseres og stanses av våre filtre. Men virus- og phishingsfolket søker stadig nye metoder for å omgå slike filtre. Derved vil noe kunne slippe gjennom.

← Tilbake

webhosters.no - en tjeneste fra Mediaverkstedet
Design nettsted: Fluidcube
Realisering nettsted: Z-it Productions