Om web-serverne og vårt driftssenter

Sikkerhet

Det benyttes biometrisk scanning (fingeravtrykk leses) for kontroll av de som forsøker å ta seg inn i anlegget. I tillegg må den enkelte presentere aktivt kort (smartbrikke) og kode (PIN) for tilgang til lokalene. Hele anlegget er video-overvåket. Overvåkning 24x7 (hele døgnet, hele uken) av vårt Solution Support Center (SSC). All trafikk i lokalene registreres og lagres. Det finnes også flere "skjulte" sikringsløsninger som vi ikke vil fortelle for mye om. Blant disse er bl.a. strategisk utplasserte bevegelses- og vibrasjonsfølere som varsler datasenter-personell dersom noen prøver å trenge seg inn.

Avbruddsfri strøm

Datasenteret er satt opp med redundante, avbruddsfrie energiløsninger og en generator som nødløsning slik at sømløs overgang fra et system til et annet skal være sikret. I tilfelle det blir brudd i kommersiell leveranse av strøm så vil vår UPS gi nødvendig strøm inntil diesel-generatorene tar over belastningen og sikrer drift av senteret. Alle sikkerhets- og driftssystemer testes jevnlig.

Redundant HVAC (oppvarming, ventilasjon og luftavkjøling)

Redundant kontroll av temperatur og luftfuktighet for å sikre en optimal driftsatmosfære. Det redundante HVAC-systemet holder gjennomsnittstemperatur i datasenteret på 21 grader Celsius ((+/- 1). Egne sensorer registrerer eventuelle variasjoner i luftfuktighet. Luftfuktighet holdes alltid omkring 50% (+/-3%).

Brannsikring

Dobbelt tørt brannslukningssystem.
Minst 3 hendelser må inntreffe før systemet utløses: røykdetektor må være aktivisert, ild-/varmedetektor må være aktivisert, kritisk temperatur må være registrert ved sprinkler.
Et feilsikkert alarmsystem for å forhindre brannslukking iverksettes feilaktig. I tillegg er håndholdte slukkere tilgjengelig "overalt" i lokalene.

Nettverk

webhosters.no - en tjeneste fra Mediaverkstedet
Design nettsted: Fluidcube
Realisering nettsted: Z-it Productions